De zeven zonden


Iedereen zondigt, dagelijks zelf: passeren langs een bakkerij en toch dat taartje kopen en opeten dat je eigenlijk niet mocht doen, een jaloerse blik naar een collega op het werk die een complimentje krijgt van de baas waar jij al zolang naar smacht, de auto nemen om naar de kapper om de hoek uit gemakzucht in plaats van te lopen of te fietsen…

Tussen de dansen in worden er korte toneelstukjes en filmpjes getoond die uit het dagelijkse leven gegrepen zijn en waar ieder mens wel eens tegen zondigt. Daarnaast worden er ook zeven hapjes geserveerd die de toeschouwers aan de juiste zonde moeten linken. Het is een korte voorstelling die een goed uur zal duren. Aangezien er hapjes geserveerd worden, en het aanvangsuur vroeger is dan andere voorstellingen, kan het eigenlijk opgevat worden als een dansaperitiefvoorstelling.

Met de hapjes, filmpjes, toneelstukjes tussendoor, de collages en schilderijen die we gemaakt hebben rond het thema, wil ik ook andere talenten die in dansgroep Danzarté leven tonen aan het publiek.

Het is de eerste keer dat we een ‘interactieve’ voorstelling organiseren waarbij het publiek ‘aan de hand van een soort quiz/spelelement’ aangemoedigd wordt om actief mee te denken over zonden en verbanden te leggen tussen hetgeen getoond wordt én hun eigen leven.